Woekerpolis claim – juridisch advies

Wat is precies een woekerpolis? Waar kunt u terecht voor juridisch advies? Hebt u een woekerpolis claim of niet?

De definitie woekerpolis is geen juridische term. Veel verzekeraars zoals ASR, Aegon, Delta Lloyd, Nationale Nederlanden en Reaal wijzen klachten over polissen met een ondoorzichtige kostenstructuur af met de mededeling dat uw polis geen woekerpolis zou zijn zodat u niet in aanmerking komt voor compensatie. Dit argument wordt bijvoorbeeld gebruikt als er voor uw specifieke polis geen compensatieregeling is afgesproken met consumentenorganisaties.

Ook vele andere lijfrenteverzekeringen, pensioenverzekeringen, beleggingsverzekeringen en andere polissen zijn wel degelijk de moeite van een claim waard. Zie ook: woekerpolis: polisvoorwaarden niet verstrekt en het belang van tijdig klagen.

In het nieuws is veel te doen over ASR. Bij compensatie voor woekerpolissen zou ASR (rechtsopvolger van onder meer Amev en Falcon) gedupeerden laten tekenen voor finale kwijting. Daarmee ontneemt zij verzekerden de mogelijkheid verder te procederen over hun woekerpolis. ASR ontkent deze berichten overigens. Het spreekt voor zich dat u geen finale kwijting moet tekenen als u de mogelijkheid wilt openhouden tegen de verzekeraar te procederen.

Advocatenkantoor Both heeft veel ervaring in het financieel procesrecht en procedeert voor u tegen scherpe tarieven tegen uw verzekeraar. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en u ontvangt binnen één werkdag reactie.

Klik op referenties om ervaringen van anderen met Advocatenkantoor Both te lezen.