Individuele procedure woekerpolis

Het voeren van een individuele procedure over een woekerpolis blijkt in veel gevallen lucratiever dan het accepteren van een compensatievoorstel van de verzekeraar.

De afgelopen jaren zijn veel uitspraken van de Hoge Raad en het Kifid verschenen (bijvoorbeeld tegen ASR, Nationale Nederlanden en Aegon) waar gedupeerden hun voordeel mee kunnen doen. Geldt dit ook voor uw woekerpolis en wat kost een individuele procedure woekerpolis?

 

Wat is een woekerpolis?
De definitie woekerpolis is geen juridische term. Veel verzekeraars wijzen klachten over polissen met een ondoorzichtige kostenstructuur af met de mededeling dat uw polis geen woekerpolis zou zijn zodat u niet in aanmerking komt voor compensatie. Dit argument wordt bijvoorbeeld gebruikt als er voor uw specifieke polis geen compensatieregeling is afgesproken met consumentenorganisaties.


Heeft een individuele procedure kans van slagen?

Het enkele feit dat voor uw polis geen collectieve compensatieregeling is overeengekomen, maakt u echter niet kansloos in een procedure tegen de verzekeraar. Ook vele andere lijfrenteverzekeringen, pensioenverzekeringen, beleggingsverzekeringen en andere polissen zijn wel degelijk de moeite van het aanvechten waard.

Het spreekt voor zich dat u geen finale kwijting moet tekenen als u de mogelijkheid wilt openhouden tegen de verzekeraar te procederen. Win eerst deskundig advies in over uw juridische positie en (indien van toepassing) het voorstel van de verzekeraar.


Offerte vragen

Advocatenkantoor Both heeft veel ervaring in het financieel procesrecht en procedeert voor u tegen scherpe tarieven tegen uw verzekeraar. Ook een fixed fee of een maximumprijs behoort daarbij tot de mogelijkheden.

Klik op referenties om ervaringen van anderen met Advocatenkantoor Both te lezen.