Dreigend ontslag

Reageer rustig in een gesprek waarin uw ontslag wordt aangezegd. Onthoud dat een werkgever u niet zomaar kan ontslaan. Vrijwel altijd is de toestemming van het UWV Werkbedrijf of ontbinding door de kantonrechter nodig. Ook een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd kan niet zomaar voortijdig worden beëindigd.

Vraag om een voorstel per e-mail of op papier. Vraag in ieder geval altijd bedenktijd. Teken niets.

Ontslag is een ingrijpende gebeurtenis waarvan u de gevolgen niet meteen kunt overzien. Laat onderhandelingen over beëindiging van uw dienstverband over aan een advocaat. Een voorstel dat u niet met een advocaat mag bespreken is vrijwel altijd een slecht voorstel. Vaak worden de advocaatkosten van een werknemer door de werkgever vergoed indien een regeling over beëindiging van het dienstverband wordt bereikt.

Staat de door u gezochte tip hier niet tussen of wilt u direct een advocaat spreken? Advocatenkantoor Both is van maandag tot en met vrijdag tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 020-30 30 200 (Amsterdam) of 030-30 30 059 (Utrecht).

Ervaringen van anderen met Advocatenkantoor Both

“Nadat ik op mijn werk vastliep in een web van juridische zaken, waar ik niet zelf meer uitkwam, heb ik veel aan Koen Both gehad. Een vakkundig advocaat, sympathiek, prettig in de omgang en meedenkend. Ik kon met een gerust hart alles uit handen geven, wat ik als zeer prettig ervaren heb. Koen heeft zich hard gemaakt voor mijn belangen, wat hem zeer goed gelukt is. Waarvoor mijn dank!”

Lees meer referenties