Arbeidsrecht

In een arbeidsconflict of bij een reorganisatie wilt u een betrouwbare en betrokken advocaat. Een advocaat die voor u een praktische en betaalbare oplossing bereikt.

Advocatenkantoor Both biedt zowel werkgevers als werknemers creatieve oplossingen, een luisterend oor en praktische tips.

Conflicten voorkomen

Ook als u conflicten wilt voorkomen, of advies wilt bij het aannemen van personeel, is het belangrijk dat u terecht kunt bij een advocaat die praktisch en duidelijk is.

Beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst ontvangen?

Vaak begint een ontslagzaak met een voorstel van een werkgever om een beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst te ondertekenen. Als u een dergelijke overeenkomst ontvangt is het belangrijk dat u contact opneemt om advies in te winnen. U krijgt al in het eerste telefoongesprek een advies over de absolute do’s-and-don’ts in de contacten met uw werkgever. Advocatenkantoor Both heeft veel ervaring met het onderhandelen over vertrekregelingen. Voor het toetsen van overeenkomsten en het onderhandelen over een vertrekregeling zijn vaste prijzen en maximumprijzen mogelijk.

Contact

Advocatenkantoor Both heeft een uitgebreide en tevreden klantenkring die door mond-tot-mondreclame steeds verder groeit.

Neem contact op voor een nadere kennismaking.

Zie ook: tips bij dreigend ontslag.

Dreigend ontslag

Visie/ werkwijze

Een vertrouwensrelatie met uw advocaat is essentieel. U moet op uw advocaat kunnen vertrouwen en de advocaat moet zich goed kunnen inleven in uw zaak.

“Kies voor Advocatenkantoor Both als u voor uw belangen wilt opkomen, ook als u dat eigenlijk al veel eerder had moeten doen”

Lees meer over de visie en werkwijze van Advocatenkantoor Both

Visie en werkwijze Advocatenkantoor Both

Reviews/ referenties

“Dank voor uw inspanningen en het behaalde resultaat. De volledige claim is gehonoreerd.”  

“Mr. K. Both bedankt voor uw inzet en gedegen kennis van zaken.

” Lees meer referenties.

Referenties Advocatenkantoor Both